четвъртък, 14 февруари 2013 г.

Android: Полезни приложения и уиджети - част 2

В тази публикация ще продължа темата за полезните приложения за операционната система Андроид. Първата част от темата може да намерите тук.

KingsoftOffice- безплатно офис приложение за Андроид. С помощта му може да се четат, редактират и създават word, excel и power point документи и презентации. Като допълнение може да се разглеждат и pdf файлове.

Moon+Reader – приложение за четене на електронни книги. Поддържаните формати са epub, mobi, chm, cbr, cbz, umd, fb2, txt и html. Приложението има безплатна и платена версия. При платената версия няма реклами и като допълнение има поддръжка за pdf файлове. Поддръжката за pdf файлове включва попълване на форми. Всички други допълнителни възможности може да се видят в Google Play.

MX Playerедин от най-добрите плеъри мултимедийни плеъри за Android. Едно от основните му предимства е възможността за многоядрено декодиране. Чете всякакви видео формати и всякакви субтитри. Също като при BS player и тук има пачове за различни видове процесори. В платената версия няма реклами.

RealCalc – много добър калкулатор включващ множество функции.  Калкулатора може да работи с двоични, осмични, десетични и шестнайсетични числа. Има си тригонометрични функции и побитови операции. Приложението с нищо не отстъпва на сайънтифик калкулаторите. Приложението има и платена версия.

SenseAnalog Clock – най-добрия безплатен комбиниран уиджет за часовник и прогноза за времето. Като допълнение приложението може да показва данни за свободната рам памет, свободно място на вътрешната памет и SD картата, нивото и температурата на батерията.

SkyDriveприложение за Cloud услугата на Microsoft. На мен лично SkyDrive най-много ми допада най-вече заради размера безплатно място за съхранение на файлове, което е 7GB. Google Drive и DropBox предлагат значително по-малко безплатно място. Основното, за което използвам SkyDrive е бекъп на всичко което правя в академията.

SmartToоls – полезно приложение с множество инструменти за измерване на най-различни величини. С приложението могат да се измерват дължина, ъгли, дистанция и ново на шума. Като допълнение има и нивелир и компас. Приложението е платено.

Songkick – едно много интересно приложение с което може да следите  турнетата на любимите си банди. Приложението сканира всичката музика в Android  устройството и изготвя списък на изпълнителите. След тази процедура много лесно може да се следят всички изпълнители и да се направи списък с мероприятията, които искаме да посетим. Друга опцията е проследяването на събития за даден град. Тази опция е много полезна за следене на събитията в града в който живеем.

TuneinRadio приложение за слушане на онлайн радиостанции. Радиостанциите могат да се сортират по различен критерии като музика, новини, спорт и други. Приложението прави и списък с най-често слушаните радио станции. В платената версия има и опция за запис на това което слушаме.

WifiAnalyzer – приложение с което може да анализираме безжичните мрежи около нас. Приложението е много полезно когато имаме доста мрежи наоколо и искаме да изберем най-малко натоварения канал.

Тъй като тенденцията е към увеличаване на броя на приложенията в Google Play няма как да изредя всяко едно приложение, което ми е направило впечатление. С течение на времето когато натрупам още впечатления от нови и полезни приложения ще ги споделя.

Няма коментари:

Публикуване на коментар